Om recepten

Recepten du hittar på den här hemsidan är inte enbart mina. Jag samlar och sprider recept som jag provat och gillat. Om jag minns eller vet vart receptet kommer ifrån kommer det finnas en referens. Är det ett recept som jag svängt ihop ”på en höft” någon kväll kommer det framgå det också.

Om du provar ett recept härifrån och har förslag på förbättringar, varianter eller alternativa kryddningar blir jag glad om de framförs så uppdaterar jag receptet så snart jag har möjlighet.

När jag känner att jag orkar eller att det behövs gör jag en sammanställning med E%-fördelning som bifogas recepten. Denna gör jag i MinMat och använder sedan ett vanligt kalkyleringsprogram till att göra själva figuren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

10 svar to “Om recepten”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

Varför har du fiskrecept? Om man är lakto-ovovegetarian äter man ju inte fisk?

Äter man fisk, som jag, så är man egentligen inte helt vegetarian, utan då är man Pescatorian, men antar att det är enklare att säga att man är vegetarian för oftast så är det ingen som vet vad en Pescatorian är och man orkar inte förklara vidare än att säga att det är en person som inte äter kött men äter fisk för det kommer bara massa följdfrågor osv 🙂

Det är alldeles riktigt och något jag inte tänkte på när jag skrev det här på bloggen. Jag ändrar, och får nog konstatera att jag inte är lakto-ovo-vegetarian längre.

Hej, hittade din blogg när jag spanade runt!
Då jag ska på LCHF och är veg undrar jag om det funkar lika bra att byta ut kött till quorn? Skulle det tex funka att trycka i sig quornbullar i stekt smör utan problem? Kan inte hitta info om det någonstans :O
Tacksam för svar!

Hm, jag trodde att jag skrivt det på bloggen, även om den mer är en receptsamling. Ska se över den vid tillfälle och utöka med lite ”faktasidor”. Ännu en punkt på Att-Göra-listan. 🙂

Det går bra att byta ut kött mot quorn, speciellt om man inte tänker bli väldigt strikt LCHF:are. Det man måste komma ihåg är att quorn inte är kolhydratfritt som kött är. Alltså kan man inte äta ibegränat mer quorn såsom man skulle kunna göra om man äter kött. Quorn innehåller i runda slängar 4-7 g kolhydrater/100 g otillagad produkt. Tror att färsen är snålast på kolhydrater och filéerna är näst snålast. Hittade quornbullar någongång men de innehöll mycket mer kolhydrater om jag inte missminner mig. Det är bara att läsa på förpackningarna.

Tofu är annars ett hett tips. 0-1 g kolhydrater / 100 g tofu.

Tofu är ojäst soja och inte alls bra att äta, ät tempeh istället som är jäst soja, det har även bättre näringsinnehåll än tofu. Mer info nedan:
http://www.articlegarden.com/Article/Soy—Panacea-or-Poison/74323

hej
jag undrar om du/någon som varit vegetarian (jag har ätit mjölk & äggprodukter) märkt av någon positiv skillnad i hälsan, allmänt välmående när ni börjat ätit fisk igen. funderar på detta då min hälsa verkar ta stryk trots att jag äter ”rätt” & ser till att ta extra tillskott.väldigt tacksam för svar

Hej Sofia!
Jag ska ärligt säga att jag inte riktigt kan säga med stor säkerhet att jag mådde bättre när jag började äta fisk (och kött) igen jämfört med när jag var lakto-ovo-vegetarian. Mest för att jag bantade som tokig sista åren som vegetarian (lågfettsvarianten). Bantandet mådde jag dåligt av, samtidigt som jag var vegetarian. Innan jag bantade så kände jag inte att det var någon större skillnad. Däremot tycker jag att kroppen känns… lugnare? Kommer inte på något bättre ord,.. sen jag började äta kött och fisk igen. Det är som att magen och själen landat i kroppen igen. Man kan väl inte ge fisk/köttätandet hela äran för det, men så känns det i alla fall. Det är ett jätteflummigt svar. Hoppas det duger åt dig?

Hej Sofia.

När jag var vegetarian var jag jämt trött, frysen och småhungrig. Åt nog alldeles för lite fett och protein och alldeles för mycket kolhydrater. När jag övergick till LCHF blev jag piggare, varmare och framför allt mätt. Massor med krämpor försvann. Så småning om började jag äta fisk men märkte ingen störe skillnad i kroppen. Först när jag började äta kött upplevde jag en än större och positivare förändring. Kände definitivt att min kropp behövde kött.


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: