Kokboken

Kokboken LCHF för vegetarianer är projektet som legat och mognat mellan författarnas olika livsresor under flera år. Under våren 2012 blev den äntligen klar! Det känns stort och kul att äntligen få sammanfatta alla bra recept som förekommer i en bok. Det känns bra att ha fått chansen att skicka små hälsningar och tack genom bilderna och recepten till nära och kära. En del är nästan osynliga, andra helt uppenbara men alla med stor kärlek!

Det finns skissartade planer på en uppföljare. Häng med på alla uppdateringar och arbetet bakom bloggen genom att gilla Facebook-sidan (knapp här till höger i bild)

Läs även gärna på systerbloggen Rosenfönstret.

LCHF för vegetarianer

De två upplagorna är slutsålda. Ibland kommer förfrågningar om boken finns att köpa någonstans ändå. Vi kan enbart hänvisa till förlaget och be er skicka in önskemål om ytterligare en tryckning!

 

Förlagsbutiken Pagina/Optimal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

30 svar to “Kokboken”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

Hej. En fråga om omslaget. Är det meningen att man ska/kan byta ut det mättade fettet mot olja eller vad det är där på bordet på bokens omkväde?

Hej Lars! Vår tanke var att visa ett urval av vegetabiliska råvaror, ägg och laktosprodukter, varav flera återfinns i recepten i boken. Början av boken inleds med näringslära för LCHF-vegetarianen, där bland annat en diskussion om mättat och omättat fett finns.

Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling I was recommended this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are incredible! Thanks! your article about Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamlingBest Regards Cassetta

Hej!
Är kokboken vegetarisk eller ingår det fiskrecept? Skulle gärna köpa den när den kommer ut, om den är vegetarisk eller lacto-ovo-vegetarisk!
Vänliga hälsningar Lisa

Hej Lisa, boken är lakto-ovo-vegetarisk. 🙂

Tack för snabbt svar. Ser fram emot att testa lchf med denna kokbok! 🙂

ÅH… äntligen!!!! När kommer den ut? Jag kommer vara den första att köpa. Går det att få den skickad till Norge?

Hej!

Boken finns att köpa i en internet-bokhandel nära dig! 🙂

kött, ägg, mjöl och ost är inte vegetariskt. på bilden framhävs främst ickevegetariska matvaror.

Ägg, mjölkprodukter och ost är inte *veganskt*, däremot burkar de räknas in i lakto-ovo-vegetarisk kost, vilket är omfattningen för den här kokboken. Jag hoppas verkligen inte att det är varken mjöl eller kött med på omslaget!

Hej! Den boken är jag intresserad men äter inga komjölksprodukter och undrar då hur recepten förhåller sig till just komjölk? Det mesta går förstås att byta ut men jag föredrar ändå mat utan både havre och soja.

Hej Christine! Nu vet jag inte varför du inte vill använda just produkter tillverkade på komjölk, men jag måste nog säga att det är mjölkprodukter i många av recepten. Därmed inte sagt att det måste vara just komjölksprodukter, utan det bör ofta gå bra att använda t ex fårmjölk, kokosmjölk eller liknande. Mitt tips är att bläddra i ett exemplar i någon bokhandel innan du bestämmer dig, sen varifrån och om du köper boken är helt upp till dig förstås!

Hej!
Nu tänkte jag laga Ägg Florentine, recept från din bok, men blir lite fundersam.
Hur mycket creme fraiche och hur mycket ost? Det står inte angivet i min bok.

Ang. Ägg Florentine. Det saknas mycket riktigt angivelse för hur mycket creme fraiche det ska vara i såsen. Igen, antingen ett tryckfel eller en ren miss från oss författares håll. I just detta fall spelar det inte så jättestor roll, det beror helt enkelt på hur mycket sås man vill ha. Hade jag inte vetat så hade jag chansat med 2dl av vardera ost och creme fraiche.

Har nu upptäckt att receptet på äggen upprepar sig på sidan 118 där det är recept på tagliatelle på äggvita?!? Men ffr ingen ingrediensförteckning. Boken är köpt på Bokus

Hej Anna, vi är medvetna om att det tyvärr har blivit ett ganska stort tryckfel bland annat på receptet med äggvitetagliatelle där ett annat recept på något sätt följt med, åtminstone i första upplagan.

Hejsan!
Har köpt boken för att prova denna kosthållning men undrar om jag kan byta grädden mot soyagrädde?

Hej! Hoppas du tycker om boken. Du kan göra som du vill med grädden, tycker jag. Vi som författat boken tycker att det finns en del anledningar att undvika icke-fermenterade sojaprodukter, men valet är självklart ditt eget. Det står en del om soja i teoridelen i början av boken. Jag vill också passa på att säga att meningarna om soja och sojaprodukter är ganska olika, så läs gärna andra böcker också och bilda dig en egen uppfattning om vad du tycker verkar rimligast.

Lycka till!

Beställde boken i morse på AdLibris .

Jag var vegetarian innan barn och man (15 år) och tycker LCHF i längden bidrar till ett mer grönsaks tänk .
I och med att man utesluter all säd och ris osv blir det naturligt att äta mer grönsaker och varierat.

Jag äter i huvudsak grönsaker ,ägg och ost . Kött blir ett tillbehör .
Vill äta ren mat utan tillsatser .

Hoppas hitta ytterligare inspiration från er BOK.

Hej på er!
Stort tack för en helt UNDERBAR kokbok! Väldigt inspirerande! Hoppas på en ny bok så småningom 🙂
Nu ska jag ut och shoppa på torget och i hallen….
Soligaste hälsningar Helena i Helsingfors

Jag älskar boken och allt jag lagat ur den smakar underbart. Men jag är ju en sådan där jobbig person som ser stavfel och liknande i texter som om de vore en lysande fyr. Tyvärr så även i denna finfina bok. Det saknas ord lite här och där och vad värre är så saknas det beskrivningar i recepten. Kanske att du kan göra tillägg och rättningar här på din blogg? Tex, hur mycket ost ska det vara i receptet på sidan 115? Det står med i texten men inte i själva listan över ingredienser.

Till alla er som har boken måste jag få rekommendera Broccoligratängen med Mozzarella som jag lagade igår. Himmelskt gott!!

Hej Jennifer, vi är medvetna om att det smitit förbi ett antal mindre och ett par större språkfel. Det är väldigt tråkigt eftersom det sänker ett annars gott arbete! Jag är precis som du och blev väldigt ledsen när jag såg felen. Man blir lite ‘blind’ på sin egen text när man bearbetar den intensivt eftersom man vet vad det borde stå. Ska se om jag kan gå igenom de värsta misstagen, men jag hinner inte blogga så mycket nuförtiden som man kan utläsa av publiceringsdatumen på respektive recept.

Hej Raringen. Ja det är verkligen en fantastisk bok så jag hoppas att du inte tar det som kritik från min sida. Jag ska laga varje recept i den. Förstår att du inte hinner blogga i samma utsträckning längre. I de fall där ingredienser saknas så kan jag nog alltid hitta det i ditt arkiv. Jag erbjuder härmed mina tjänster som kontrolläsare inför kommande böcker för jag hoppas verkligen att det blir fler. Ha en fin kväll!

Hej,
Boken är nu slutsåld såvitt jag kan se. Tips på var jag kan köpa den eller är en uppföljare snart klar?

Hej Jonas! Vad kul att du vill köpa boken och kul för oss författare att den sålt slut. Vad jag vet är det ingen ny tryckning på gång men om tillräckligt många efterfrågar boken kan det säkert hända att man gör en tryckning till. Uppföljaren finns halvfärdig men Katarina och jag har valt att vänta med att skriva färdigt den av flera olika skäl. Tills vidare är det sociala medier och bloggen som erbjuds.

Hej,

Vill gärna köpa er bok LCHF för vegetarianer men den verkar slut på de inköpsställen ni rekommenderar. Har ni något exemplar som jag kan få köpa den här vägen?

Tack på förhand!

Hej Susanne, tyvärr har både jag och Katarina slut på egna exemplar vi också. Jag har sett någon enstaka säljas på Tradera/Blocket, annars är det antikvariat eller fråga någon du känner om de vill sälja sin bok vidare.

När kommer tvåan ser fram emot den tycker att den är bästa bok jag har köpt på mycket länge

Hej! Katarina och jag har pratat länge om en uppföljare och jobbar lite sakta på den. Du är inte den ende som efterfrågar en bok till, vilket vi såklart tycker är jättetrevligt! Jag vågar inte säga någon tid när det blir verklighet än. Först ska vi få ihop något att presentera för ett förlag!


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: