Bougiourdi – varm fetaostsallad med tomat

Posted on lördag, 29 juni 2013. Filed under: Okategoriserade |

Värd en reblog såhär i sommartid!

Raringens LCHF - En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling

Man skulle även kunna kalla denna maträtt för ostgratinerad fetaost eller ”jättegod ostgegga” vilket är de omdömen som passerats vid de två senaste tillfällen då jag serverat detta. Det finns egentligen inte så många maträtter jag får starka sug efter men detta är en av dem. Bougiourdi är en hopikok-maträtt där man gör gratäng ”på en spik” och man kan blanda ihop lite av varje under den gula osten. Själv föredrar jag den variant som oftast serveras på tavernorna i Grekland med fetaost, tomat och spansk grön paprika.

IMG_5183

Ingredienser

200 g fetaost
1-2 dl riven gul ost
½-1 tomat eller 2-3 körsbärstomater
½-1 spansk peppar eller grön paprika
Salt och grovmalen svartpeppar
Olivlja

Gör så här

Sätt ugnen på 200-225 grader.

Häll en skvätt olivolja i en ugnsfast form (gärna en som har lock) och olja in kanterna. Skölj och skiva tomaten, finhacka paprikan.

Lägg fetaosten i botten på formen. Strö…

View original post 33 fler ord

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Ett svar to “Bougiourdi – varm fetaostsallad med tomat”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

[…] receptet hittade jag här, och till sen lunch en ”ost- och grönsaksröra” i ugnen, härifrån, med sallad till. Jag kommer på mig själv med att leta i kylen efter något att ha till, handen […]


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: