Stekta paprikaägg

Posted on måndag, 27 maj 2013. Filed under: Okategoriserade |

Ganska ofta är grafisk mat oerhört enkel. Så enkel att det blir svårt att skriva ett recept!

Paprikaägg

Ingredienser

Ägg
Paprika i valfri färg
Smör
Örtkryddor, salt och peppar

Det går åt 3-4 ägg per paprika, beroende på hur stora paprikorna är och hur tjocka ringar du skär dem i.

Gör såhär

Skölj paprikan. Skär av ett lock vid skaftet och rensa ur kärnorna.

Skiva paprikan i ringar som är 1-1,5 cm tjocka.

Värm en stekpanna till medelsvag värme och smält lite, lite smör i den.

Lägg i en paprikaring. Knäck försiktigt ned ett ägg i paprikan så det inte rinner ut under kanten. När botten stelnat något kan du ta nästa. Krydda, salta och peppra som du vill.

När vitan, och ev hela gulan, stelnat är äggen klara att serveras.

 

Gott att äta tillsammans med en klick färskost smaksatt med pepparrot.

 

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: