Pizza

Posted on onsdag, 31 oktober 2012. Filed under: Okategoriserade | Taggar:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Vem blir inte sugen på ‘skräpmat’ ibland? Pizza behöver inte vara onyttigt – tvärtom!

För 3-4 portioner, dvs en långpanna

Pizzabotten
1 stor burk avrunnen keso
3 ägg
2,5 msk fiberhusk
2,5 dl riven parmesan eller motsvarande

Gör såhär

Sätt ugnen på 225 grader.

Mixa keso, ägg och fiberhusk med stavmixer till en slät massa. Blanda ner den rivna osten och smeta ut på en bakplåtspappersklädd långpanna. Det går lika bra att göra en enda stor pizza som att dela upp smeten på tre-fyra pizzabottnar. Grädda i ca 15 min eller tills botten blivit tydligt gyllenbrun. Ta ut och låt svalna.

I väntan på att ugnen ska bli varm och att botten ska gräddas färdigt gör du tomatsås till pizzan.

Tomatsås:

0,25-0,5 burk krossade tomater
0,5 dl olivolja
2 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
1 finriven, liten gullök
Oregano, basilika
Salt, peppar

Jag tycker inte om att använda mig av delar av förpackningar men det går inte åt så mycket tomatsås. Enklast gör man tomatsås på en burk krossade tomater och använder det som blir över till annat nästa dag. Tomatsås blir alltid gjort på känn när jag gör den. En nypa, en näve, en knivsudd… Smaka av med övriga ingredienser.

Blanda alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 5-10 minuter.

Lägg ihop din pizza

Fördela ett tunt lager tomatsås på pizzan. Strö över generöst med riven, smakrik gul ost och därefter de ingredienser du vill ha. Toppa med oregano.

Tips på pålägg:

Klassisk vegetariana: kronärtskockshjärta, oliver, sparris, paprika, tomatskivor, skivad rödlök
Al fungi: champinjoner och/eller annan svamp
Italiana: mozzarella, oliver, körsbärstomat, rödlök, servera med färsk basilika och ruccola
Grekisk: fetaost, oliver, rödlök, skivad grön spetspakrika, servera med färsk bladpersilja
Quattro formaggio: chili, ruccolasallad, soltorkade tomater, ricottaost, gorgonzolaost, parmesanost, mozzarellaost

Mer tips:
Smaksätt smeten till botten med oregano och peppar för ännu mer smak!

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

4 svar to “Pizza”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

Betyder det här att pizzan inte ska gräddas med ingredienserna på? Säkert en superdum fråga, men jag förstår faktiskt inte 🙂

Jo naturligtvis ska man grädda alltihop med ingredienserna på pizzabotten också sen!

Hej
Härligt recept! Det ska vi testa!
Men hur mycket är en stor burk Keso? Vi har 2 dl och 500 grams burkar Keso…
Soliga hälsningar Helena

jättegott, hade nyplockade kantareller på.


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: