Gazpacho Andaluz

Posted on torsdag, 2 februari 2012. Filed under: Dryck, Lättlagat, Råkost, Recept, Soppa | Taggar:, , , , , , , , , |

Den klassiska spanska grönsakssoppan är perfekt under varma sommardagar.

Ingredienser för 4 portioner

1 färsk gurka
400g tomater på burk
2 paprikor (valfri färg)
2 vitlöksklyftor
1 msk vinäger eller 2 msk pressad citron
½-1 liter vatten
4 tsk havssalt eller örtsalt
vitpeppar, cayenne eller tabasco efter smak

Gör såhär

Hacka gurka och paprika grovt och krossa vitlöksklyftorna. Krydda med salt, peppar och ev tabasco. Tillsätt några deciliter av vattnet och tomaterna och mixa grönsakerna fint. Tillsätt resten av vattnet, blanda väl och smaka av med salt och peppar.

Ställ att svalna övertäckt i kylskåp.

Tips: Delar av vattnet kan bytas ut mot istärningar för att kallna snabbare. Då bör man röra om någon gång till före servering.

Ca 6,5 g kolhydrater per portion

Källa: Greensis gazpacho i LCHF för vegetarianer

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: