Gotländsk saffranspannkaka

Posted on söndag, 28 november 2010. Filed under: Äggrätter, Frukost, Lättlagat, Mjölkproduktbaserat, Recept, Sötsaker, Ugnslagat | Taggar:, , , , , , |

Såhär i adventstider passar detta mellanting mellan ostkaka och saffranspannkaka bra vilken dag som helst!

6 små portioner

500 g keso
4 dl grädde
8 ägg
3 droppar bittermandelarom
½ g saffran
1 tsk vaniljpulver
½-1 dl mandelspån

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Knäck äggen och vispa dem lätt i en bunke. Mät upp grädde och vispa ner i äggen. Blanda ner saffran och vaniljpulver och rör därefter ut keson.

Häll över smeten i en ugnsfast form och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter, tills ostkakan stannat och fått lagom färg.

Servera med vispad grädde, naturell färskost, kesälla, några bär eller pudra över kanel.

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

5 svar to “Gotländsk saffranspannkaka”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

Blev väldigt god men vi har upptäckt att det är bra att skölja bort sältan och vätskan ur keso!

Tack för denna! Blir perfekt att äta till påsk när man ska vara på Gotland och allt! 🙂

6 små portioner; hur stor form ska det vara då? Eller, hur ”hög” ska smeten vara i formen?

Hej Ann-Therése! Jag brukar använda en form som är ungefär 25*18 cm. Tänk A5-papper. Då blir smeten ca 3-4 cm hög i formen.


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: