Ugnsbakad lök

Posted on söndag, 29 augusti 2010. Filed under: Lättlagat, Recept, Sidorätter och tillbehör, Ugnslagat | Taggar:, , , , |

Ett enkelt och ljuvligt smakfullt tillbehör för att komplettera på tallriken.

Rå lök på väg in i ungen!

Ugnsbakad lök

Ingredienser

Olivolja
Lök – färg och sort efter eget huvud
På bilden är det 3 stora rödlökar och en stor gullök.
Salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.

Skala och dela löken i grova klyftor.

Lägg löken i en ugnssäker form och häll över olivolja. Det behövs inte mer olja än att det täcker botten. Salta och peppra försiktigt och blanda om så att all lök blir inoljad.

Tillaga i ugnen tills löken börjar få färg och är helt mjuk. Vänd löken i oljan emellanåt.

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

2 svar to “Ugnsbakad lök”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: