Färskost – hemgjord boursin

Posted on söndag, 8 augusti 2010. Filed under: Frukost, Lättlagat, Mjölkproduktbaserat, Pyssligt, Recept, Sidorätter och tillbehör | Taggar:, , , , , |

Äter du, som jag, mycket dyr färskost? Känner du att det vore trevligt att variera smakerna lite mer än de som finns i butiken, eller bara för sakens skull få nöjet att skapa din egen boursin-ost? Det här är ett klassiskt och enkelt recept på egen färskost.

Hemgjord boursin

Ingredienser för ca 300 g ost

1L filmjölk
3dl gräddfil
1 tsk salt

Kryddning

1 klyfta vitlök
3 msk hackad gräslök

Eller

½ dl hackad grillad paprika
1 klyfta vitlök

Gör så här

Blanda filmjölk och gräddfil i en kastrull och värm till 50 grader under omrörning.

Låt ostmassan rinna av i en silduk eller genom ett kaffefilter i 2-3 timmar. Blanda i salt och kryddor och förvara i kylskåp. Håller i upp till en vecka.

Alternativa kryddningar

Kummin

Peppar

Valnötter

Oliver och fetaost

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Ett svar to “Färskost – hemgjord boursin”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

Jag har ett annat recept på boursinost. Kolla gärna in det.
http://evaldsdottir.blogspot.com/2010/07/en-sadan-dag.html


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: