Panacotta med jordgubbar

Posted on måndag, 20 juli 2009. Filed under: Mjölkproduktbaserat, Recept, Sötsaker | Taggar:, , , , , , |

Lite sommarkärlek…

IMG_4980

Ingredienser för 4 portioner

2 gelatinblad eller motsvarande mängd i agar-agar
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 dl yoghurt eller kesälla
1 l jordgubbar

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

Häll grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna i grädden. Lägg även ned vaniljstången och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och fiska upp vaniljstången.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Låt dem smälta i den varma grädden.

När grädden svalnat, rör ned yoghurt eller kesälla.

Fördela i 4 serveringsglas och ställ kallt tills smeten stelnat. Garnera med en jordgubbe.

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

2 svar to “Panacotta med jordgubbar”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

Vad gör man med alla jordgubbarna?


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: