Blomkålspanacotta

Posted on måndag, 13 juli 2009. Filed under: Kokt, Mjölkproduktbaserat, Pyssligt, Recept, Sidorätter och tillbehör | Taggar:, , |

IMG_5190

4-6 portioner

5 dl grädde
200 g blomkål
2 gelatinblad
Riven muskotnöt
Salt och peppar

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Koka blomkålen mjuk i grädden och smaka av med kryddorna. När blomkålen är färdig tas kastrullen från värmen och gelatinet smälts ned.

Häll upp smeten i portionsformar och ställ kallt tills panacottan stelnat, minst 2 timmar.

Vid servering

Ta ut panacottan ur formen. Doppa eventuellt formen i hett vatten om den fastnat i formen. Toppa med gröna ärter, färska små blomkålsbuketter, spenat eller färskt örtgrönt.

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

3 svar to “Blomkålspanacotta”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

gelatin är ju inte särskilt vegetariskt men man kan använda agar agar istället

[…] Detta tillbehör ska serveras kallt. Jag följde detta recept: klicka här! […]


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: