Paella

Posted on torsdag, 23 oktober 2008. Filed under: Fiskrätter, Kokt, Quornrätter, Recept, Skaldjur | Taggar:, , , , , , , |

I den här paellan gäller det att man gillar oliver om man vill få upp fetthalten tillräckligt.

4 portioner spanskinspirerad kärlek

300 g quornbitar
2 dl skalade räkor
1 zucchini
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1/4 kålhuvud
3,5 dl svarta oliver
2 dl riven ost
0,5-1 g saffran
Oregano, basilika, salt och peppar
Smör att steka i

Gör såhär

Skölj zucchinin och dela i grova bitar. Riv kål till små bitar i matberedare så det blir ungefär lika stora bitar som ris eller lite större. Själv strimlade jag för hand vilket mest var drygt och tog en väldans massa tid. Men har man inte tillgång till sitt normala kök så har man inte…

Smält smöret i en djup panna. Häll i saffran, pressa i vitlök och lägg i hackad gul lök. Bryn quorn tillsammans med lök och saffran. När quornen fått stekyta och blivit härligt gul blandas övriga ingredienser ned och steks på medelhög värme tills grönsakerna är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd. Rör ned osten och vänta tills den smält. Oliverna blandas ned sista minuten så de bara blir varma.

Variation

Selleri och paprika är också gott att ha i. Quornen kan även bytas mot fisk för färre kolhydrater.

(Källa: Raringens eget hopkok)

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

4 svar to “Paella”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

Vad gott det såg ut! Har bara gjort risliknande former av blomkål, men ska absolut prova att köra den i matberedaren.

Hej Raringen, kul att se dig igen. 😀

Mmm, låter smarrigt! Som helvegetarian undrar jag om räkorna kan bytas ut mot nåt, eller om det går lika bra helt utan? Är inte helt förtjust i paprika i mat, men sellerin kanske? Undrar också fortfarande över mängden vatten i chokladmoussereceptet! 🙂

Självklart kan man plocka bort räkorna! Jag tror att sparris kan vara gott att ha i också, istället för paprika. Eller några strimlade soltorkade tomater om “kolhydratbudgeten” tillåter dig det?

Måste nog lusläsa det där chokladmoussereceptet dock.


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: