Räksallad

Posted on lördag, 4 oktober 2008. Filed under: Äggrätter, Frukost, Kokt, Lättlagat, Recept, Sallad, Sidorätter och tillbehör, Skaldjur | Taggar:, , , , , , |

Räksalladen var en väldigt populär förrätt på 1970-talet. Enkelt, gott och inte minst vackert.

Mer räksallad åt folket!

En portion

2 hårdkokta ägg
2 dl skalade räkor
1 avokado
2 msk stenbitsrom
3 msk majonnäs
Dill eller dragon
Salt och peppar

Gör såhär

Skala och dela äggen och lägg dem i en liten skål.

Dela avokadon på mitten och ta ur kärnan. Avokado kan hanteras på flera sätt. När de är tillräckligt mjuka brukar jag dela upp grova bitar med skalet kvar på och sedan gröpa ur fruktköttet med en sked. Det tenderar att bli minst kladd på så vis. Lägg avokadobitarna intill äggen i skålen.

Klicka på majonäsen och täck den med räkorna. Gör en liten kon med stenbitsrom och krydda efter behag.

Använd som

Frukost, förrätt, mellanmål eller lätt huvudmål.

Variation

Ta bort avokadon så blir kolhydraterna ännu färre (denna portion innehåller ca 6 g kolhydrater varav 4,5 är från avokadon).

Den som inte tycker om majonnäs kan använda creme fraiche istället.

(Källa: Raringens egen variant på klassikern)

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Ett svar to “Räksallad”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

Whohoooo! LCHF på vegovis….NU finns det hopp om livet! shit vad glad jag blev över att se det här!


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: