Svampfyllda kesocrêpes

Posted on fredag, 19 september 2008. Filed under: Äggrätter, Lättlagat, Recept, Stekt, Svamprätter, Varmrätter | Taggar:, , , , , , , |

Jag har länge tänkt att det förekommer alldeles för mycket efterrätter på den här bloggen. Det ska bli bot och bättring! Just denna afton behövde en matlåda tillagas och de som finns i frysen lockar inte. Längtar något otroligt efter min ugn men tills vidare får fantasin hålla sig till mat som går att tillaga med en spisplatta. Gommen önskade sig crêpes men eftersom mjöl inte kommer på fråga och kokosen till pannkakor är slut fick det hittas på något annat. Här är resultatet av dagens experiment.

2 portioner mäktiga crêpes:

6 ägg
1 dl keso
1 liten burk champinjoner
1 liten burk kantareller (naturligtvis går det jättebra och blir ännu bättre med färsk svamp)
10-talet skivor gul ost
Oregano
Vitlök
Salt och peppar
Smör att steka i

Gör såhär:

Knäck äggen i en skål, häll i keso och vispa runt till en jämn smet. Salta och peppra lite.

Smält smör i en stekpanna på medelvärme och häll i hälften av smeten. Låt stekas tills den är tillagad hela vägen igenom och har en lagom stekyta. Vänd och stek till jämn färg och lägg upp pannkakan på en tallrik. Upprepa med resten av smeten. Knepet är tålamod och ganska låg värme så att ytan inte blir bränd med smeten tillagad.

Smält lite mer smör i stekpannan och stek svampen med vitlök och kryddor tills svampen knäpper och börjar få färg. Fördela svampen på de två crêpsen och fördela osten på den varma svampen. Rulla ihop crêpen, dela diagonalt och servera gärna med en grönsallad.

(Källa: Raringens eget hopkok)

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

5 svar to “Svampfyllda kesocrêpes”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

Det ser verkluigen jättegott och höstigt ut! Tack för tipset 😀

Ah, verkar smarrigt, det måste jag prova! Har saknat någon form av ”bröd” för att göra dylika anrättningar.

De här är jättegoda, och väldigt maffiga! Har du tankar om alternativa fyllningar man kan göra? Kanske nån typ av fetaoströra?

Ja fetaoströra är nog inte så dumt, kanske med ett par hackade oliver och någon soltorkad tomat samt lite oregano.

Ett annat alternativ skulle kunna vara mosad avokado.


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: