Sparrisomelett

Posted on onsdag, 10 september 2008. Filed under: Äggrätter, Lättlagat, Recept, Stekt, Varmrätter | Taggar:, , , |

Alltid i farten och många järn i elden, det är ord som beskriver mig ganska väl. Jag vill ofta ordna snabb kvällsmat efter cykelturen hem, svängen i elljusspåret och högen med måsten på skrivbordet hemma hotar att välta. Omeletter är oförskämt snabb mat. Och enkelt. Och gott! Och svårt att misslyckas med. Viktiga kriterier för mat som lagas med vänsterhanden och halvslutna ögon.

Till en snabb middag behöver du:

3 ägg
50 g blåädelost
En skvätt grädde
5-6 sparrisar (finns i frysdisken när det inte är säsong)
Smör att steka i
Salt, peppar och lite örtkrydda efter smak

Gör såhär:

Knäck äggen i en skål. Häll på en liten skvätt grädde och smula ned mögelosten. Krydda efter eget förstånd…

Värm en stekpanna på ganska hög värme och smält smöret i den. Häll i äggstanningen och fördela sparrisen. Sänk värmen till minst hälften och vänta tills äggstanningen stelnat och sparrisen är tillagad.

(Källa: Raringens eget hopkok)

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Ett svar to “Sparrisomelett”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: