Mascarponekeso med hallon

Posted on torsdag, 19 juni 2008. Filed under: Frukost, Lättlagat, Mjölkproduktbaserat, Ost, Recept | Taggar:, , , , , , , , , , , |

Ofta efterlyses tips på LCHF-frukostmat, gärna olagad och kall sådan. Under en diskussion på Kolhydrater iFokus uppkom denna idé.

Mascarponekeso med hallon

En portion:

1 dl mascarpone
1 dl keso
20 g hallon

Gör såhär:

Mät upp, blanda, avnjut!

Variation:

En skvätt grädde kan tillsättas om man vill ha en lösare konsistens. Vill man ha en fastare konsistens istället kan keson sköljas av så att endast kornen används.

Smaksättningen begränsas endast av fantasin. Blåbär, björnbär, kokosflingor, vanilj, skivad mandel, linfrön, hackad paprika, oliver, riven zucchini…

E% Mascarponekeso

(Källa: Greensis och Raringens hopkok, på KiF i keso-tråden)

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

3 svar to “Mascarponekeso med hallon”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

Låter väldigt gott!

Jättegott! Jag har tagit mascarpone, fil och röda vinbär. Liiite surt, men det får man ta!


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: