Tzatsiki

Posted on torsdag, 12 juni 2008. Filed under: Lättlagat, Mjölkproduktbaserat, Recept, Sidorätter och tillbehör | Taggar:, , , , , |

Den perfekta tzatsikin är enklare än man kan tro. Jag vet att det är andra gången jag lägger upp recept på tzatsiki, men det är ju en så god röra att den förtjänar en egen post.

Tzatsiki

För 4 portioner behövs:

4 dl yoghurt 10 %
1 gurka
2 vitlöksklyfta
5 msk olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
Salt och svartpeppar

Gör såhär:

Skölj och dela gurkan på längden. Skrapa ur kärnhuset och riv gurkan grovt. Salta den något och låt ligga i ett durkslag en stund i kylskåpet så den överflödiga vätskan rinner av. Jag brukar låta gurkan stå ett par timmar eller över natten. Skölj gurkan och pressa bort överskottsvattnet ur silen med handen.

Skala och pressa vitlöksklyftan och blanda denna med yoghurt, peppar, olivolja och vinäger. Vänta med saltet tills du blandat ner den rivna gurkan.

E% tzatsiki

(Källa: Den perfekta tzatsikin, på yoghurtlocket)

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Ett svar to “Tzatsiki”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

[…] Man kan byta ut allt eller delar av vattnet mot grukjuice (som man t ex får över när man låter gurka rinna av när man gör tzatziki). […]


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: