Spenatplättar med fisk och skaldjur

Posted on torsdag, 22 maj 2008. Filed under: Äggrätter, Fiskrätter, Lättlagat, Recept, Skaldjur, Stekt, Varmrätter | Taggar:, , , , , |

En intensiv dag kan man behöva enkel vardagsmat som går snabbt att laga till.

Spenatplättar

2 portioner:

400 g blandat lax, hajmal och glansräkor (färdig påse, finns i frysdisken)
100 g fryst spenat
4 ägg
1 tsk senap
1 tsk tomatpuré
2 msk smör
Dill
Salt och peppar

Gör såhär:

Stek eller woka fisken och skaldjuren enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med dill, salt och peppar.

Tina spenaten, knäck äggen över den och vispa samman. Krydda med senap, tomatpuré, salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna och stek spenatplättarna på medelstark värme på bägge sidor tills de fått lagom med stekyta.

E% spenatplättar

(Källa: Raringens eget hopkok)

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: