Tiramisu med bär

Posted on söndag, 11 maj 2008. Filed under: Mjölkproduktbaserat, Ost, Recept, Sötsaker | Taggar:, , , , , , |

En kalasefterrätt som den kräsnaste tonåringen på festen åt med stor aptit och berömde med yviga gester i flera dagar efteråt. ”Ost i efterrätter är konstigt men det här var hur gott som helst!”

Bärtiramisu

6 portioner

4 äggulor
1 äggvita
1 knivudd vaniljpulver
500 g mascarpone
3 cl konjak eller brandy
200 g björnbär
200 g hallon

Gör såhär:

Vispa äggulorna med vaniljpulvret (och eventuellt sötningsmedel om du vill använda sådant motsvarande 1-4 msk socker). Vispa äggvitan hård i en separat skål. Vänd ner mascarponen lite i taget i äggulan, sedan konjaken och därefter äggvitan. Varva bären med mascarponekrämen i serveringsglas och låt dem stå i kylskåp minst 5 timmar och gärna över natten.

E% Bärtiramisu

(Källa: Idé från KiF, recept modifierat från ICA.se)

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: