Skördepanna med ägg

Posted on söndag, 27 april 2008. Filed under: Äggrätter, Lättlagat, Recept, Stekt, Varmrätter | Taggar:, , , , , , , |

En underbar blandning av lena och kärva smaker.

Skördepanna med ägg

2 portioner:

3 små paprikor, en av vardera gul, röd och grön
10 cm purjolök, ca 50 g
6 st körsbärstomater
4 ägg
½ tsk sambal oelek
Persilja
Salt och peppar

Gör såhär:

Skölj grönsakerna och fördela i grova bitar, strimla purjolöken. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Fräs paprika och purjolök nästan mjuka utan att de tar färg. Blanda ner tomaterna och kryddorna. Gör små fördjupningar i grönsaksblandningen och knäck i ett ägg i varje grop. Låt äggen stelna på svag värme i 5-10 minuter. Med lock på pannan stelnar äggen snabbare men gulan syns inte lika fint. Strö över hackad persilja.

Variation:

I orginalreceptet serveras detta med chorizo eller annan kryddstark korv. Det finns vegetarisk sådan också (länk).

E% Skördepanna med ägg

(Källa: Vår KokBok)

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

4 svar to “Skördepanna med ägg”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

Det ser riktigt gott ut. Jag är nyfiken på vad du äter till frukost? Äter själv LCHF men inte vegetarisk. Men som variation på ägg o bacon vore det kul att få lite tips på vad du äter!

Skördepannan är ett av mina återkommande favoritrecept på middagsbordet, mycket för att det är så enkelt att dosera portioner.

Jag äter rätt olika till frukost. Rätt ofta blir det det som är kvar från gårdagens middag. Men vill jag har mer traditionell frukost kan det se ut såhär:
* 1-2 dl keso, 1 dl fil/yoghurt och några msk linfrön
* 1-2 kokta ägg, 1 avokado och möjligen någon smaksättning i form av creme fraiche, stenbitsrom, gräslök, smör eller vad jag nu känner för
* Omelett med vad som finns hemma
* Lyxfrukost: pannacotta med bär som man gör iordning dagen innan

Föredrar nog keso och linfrön, det är enkelt och snabbt. Är jag inte hungrig blir det bara en stor mugg te.

Ostkaka på grädde, sötmandel och keso funkar ju också till frukist.

schysst förskolemat!! Om man drar ned på hettan, jag gillar med timjan/rosmarin oxå


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: