Svampfräs med vitlök

Posted on tisdag, 15 april 2008. Filed under: Lättlagat, Recept, Sallad, Sidorätter och tillbehör, Stekt, Svamprätter | Taggar:, , , , , , |

En enkel sidorätt som förmodligen passar utmärkt till både kött, quorn, grillad halloumi eller stekta ägg.

Svampfräs med vitlök

Till 1-2 portioner behöver du:

1 burk champinjoner, eller motsvarande mängd färska
50 g haricot verts
1 vitlöksklyfta
0,5 dl grädde
1 msk smör
Persilja
Salt och peppar

Gör såhär:

Tina de gröna bönorna något. Smält smöret i en större stekpanna och fräs svampen på medelhög värme tills den börjar knäppa något. Pressa i vitlöken och lägg i de gröna bönorna och sänk värmen till lite mindre än hälften. Låt grönsakerna fräsa någon minut till innan du häller över grädden och kryddar efter tycke och smak.

Variation:

Du kan byta gröna bönor mot soltorkade tomater, blomkål, broccoli eller grovt strimlad paprika, det blir precis lika gott.

E% svampfräst med vitlök

(Källa: Raringens eget hopkok)

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: