Medelhavstallrik

Posted on onsdag, 9 april 2008. Filed under: Lättlagat, Ost, Recept, Sidorätter och tillbehör, Stekt | Taggar:, , , , , , |

Snabbmat måste vara mat man lagar till snabbt, inte sant? Lite plockmat från väl valda delar av Medelhavet och strax är man mätt igen.

Medelhavstallrik

2 portioner

Du behöver:

2 dl yoghurt 10 %
0,5 gurka
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
Salt och svartpeppar

250 g halloumi
100 g grillad paprika
2 dl oliver, gröna och svarta

Gör såhär:

Den perfekta tzatsikin gör du på följande sätt. Skölj och dela gurkan på längden. Skrapa ur kärnhuset och riv gurkan grovt. Salta den något och låt ligga i ett durkslag en stund så den överflödiga vätskan rinner av.
Skala och pressa vitlöksklyftan och blanda denna med yoghurt, peppar, olivolja och vinäger. Vänta med saltet tills du blandat ner den rivna gurkan.

Skiva halloumin i 0,5-1 cm tjocka skivor. Smält lite smör i en stekpanna och stek osten på medelhög värme tills den fått gyllene färg på bägge sidor.

Lägg upp på en tallrik, strö över lite oregano och lägg upp tzatsiki, grillad paprika och oliver och avnjut gärna med en smörig ballad spelad på bouzouki.

E% Medelhavstallrik

(Källa: Den perfekta tzatsikin, övrigt köper man nästan färdigt)

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Ett svar to “Medelhavstallrik”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

Halloumi kan man inte leva utan 🙂


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: