Halloncheesecake

Posted on tisdag, 8 april 2008. Filed under: Mjölkproduktbaserat, Ost, Paj, Recept, Sötsaker, Ugnslagat | Taggar:, , , , , , |

En cheesecake med nötbotten och dubbla lager hallon.

Halloncheesecake

6-8 portioner

Du behöver:

200 g philadelphiaost
3 ägg
3 dl grädde
2 pkt frysta hallon (450 g)
100 g smör
200 g mald sötmandel

(har inte räknat med i receptet men kan ändå rekommendera 4 tsk hermesetas i vardera botten och philadelphiafyllningen)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop smör och nötmandel och platta ut i en form med löstagbar botten och baka i 5-7 minuter så att nötterna fått lite färg. Ha en plåt på våningen under formen då det kan droppa och brännas vid (eller prova att han en helgjuten form, men då kan det blir svårare att få fram snygga bitar efteråt. Dock slipper man dropproblemet). Ta ut och låt svalna.

Skilj på ägggulor och äggvitor. Vispa vitorna hårda i en skål. Vispa grädden i en annan skål. Rör sönder osten i en tredje skål och blanda först med äggulorna, rör sedan ner grädden och vänd till sist i de hårdvispade äggvitorna.

Strö ut hälften av hallonen över nötbotten, eventuellt lätt mosade med gaffel först och sprid sedan försiktigt philadelphiafyllningen i formen. Grädda i nederdelen av ugnen i 20-30 minuter. Testa med en vass kniv när kakan är genombakad. Kniven ska vara torr eller nästan torr när man testar mitten.

Mosa resten av hallonen och bred ut över chessecaken när denna svalnat. Servera med vispgrädde, bär eller sylt.

Halloncheesecake

(Källa: Recept från KiF, inskickat av Saga208)

Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Ett svar to “Halloncheesecake”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

Citron passar alldeles utmärkt till hallon. Brukar göra en variant med blåbär/hallon och citron. Testa det! Supergott 🙂 !


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: