Zucchinirakor

Posted on tisdag, 18 mars 2008. Filed under: Äggrätter, Lättlagat, Recept, Sidorätter och tillbehör, Stekt, Varmrätter | Taggar:, , , , |

Zucchinirakor

portioner

Du behöver:

2 st zucchini
1 gul lök
6 ägg
1-2 tsk oregano
Salt, svartpeppar
20 g smör att steka i

Gör såhär:

Skala och finhacka löken.

Skölj zucchinin och riv grovt. Zucchinin behöver inte skalas om man inte vill. Själv tycker jag att det gröna eller gula skalet gör att maten ser vackrare ut. Blanda den rivna zucchinin med löken.

Knäck äggen, krydda efter smak och blanda om ordentligt.

Smält smör i en stekpanna på medlellåg värme och klicka ut 0,5-1 dl av smeten. Stek på båda sidor tills de fått lagom med stekyta.

Förslag på variation och tillbehör:

Smula ned fetaost i smeten, eller över efteråt.

Tsatziki är gott till.

Zucchinirakor
(Källa: Raringens eget hopkok)
Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

4 svar to “Zucchinirakor”

RSS Feed for Raringens LCHF – En [i huvudsak] vegetarisk receptsamling Comments RSS Feed

för att få mindre vatten i rakorna saltade jag lite på den rivna zucchinin och lät det ligga fem minuter i ett durkslag, det försvann massor av vatten och de blev lite lättare att steka….

mycket gott recept!

Det är absolut en bra idé, ska prova det nästa gång. Man kan även gröpa ur kärnhuset innan man river zucchinin, ungefär som man gör med gurka till tzatsiki.

Det här låter jättegott, ska jag definitivt pröva! Kan det funka med blomkålsmos till, eller hur blir det ur LCH-synpunkt (jag är väldigt ny på detta)? Vet du förresten ungefär hur mycket blomkål man ska ha i sånt mos, om man använder fryst blomkål? Tack för en jättebra och inspirerande sida!

Hej Karin!

Om jag skulle göra om det här receptet idag skulle jag ta en zucchini och steka i mer smör för att få ner andelen kolhydrater mer ändå. Eller skrapa ur kärnhuset ur zucchinin.

Blomkålsmos och broccolimos gör på samma sätt. Finns ett recept här. Fryst eller färsk spelar inte så stor roll. Den frysta går snabbare att koka möjligen vilket kan kännas viktigt när man har bråttom. Själv höftar jag mest ihop mina recept. Mos blir därför ofta till genom att fylla en liten kastrull med brysta buketter, koka dem mjuka, hälla av vattnet, mixa med stavmixer och sedan mixa ner rumsvarmt smör (50-100 g) och krydda efter vad smaklökarna känner för.


Where's The Comment Form?

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: