Provencalsk grönsaksgratäng

Posted on tisdag, 18 mars 2008. Filed under: Äggrätter, Gratäng, Ost, Recept, Sidorätter och tillbehör, Ugnslagat, Varmrätter | Taggar:, , , , , , , , |

Provencalsk grönsaksgratäng
4 portioner
Du behöver:

2 zucchinis
4 plommontomater
2 silverlökar
2 st vitlöksklyftor
1 msk basilika
1 tsk timjan
6 ägg
2 dl stark riven gul ost (31%)
20 g smör att smörja formen med
Salt, peppar

Gör såhär:
Skala och hacka lök och vitlök, och stek dem mjuka i olivolja. Om du använder färska örter hackar du dessa under tiden. Sätt på ugnen på 175 grader.
Skiva zucchini och tomat i ½ cm tjocka skivor.
Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager med zucchini och tomat i botten, därefter ett tunt lager med örter (spara hälften av örterna) och brynt lök. Varva på så sätt tills formen är full.
Knäck äggen i en skål, salta, peppra och blanda ner örterna du ställde undan tidigare.
Häll äggstanningen över grönsakerna. Strö över osten.
Grädda i mitten på ugnen i ca 60 min. Serveras varm eller ljummen.

Provencalsk grönsaksgratäng
(Källa: fritt modifierat från Tasteline.com)
Annonser

Make a Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • Kategorier

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: